Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2745]

Sos pieczarkowy z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gdy sezon na cukinię w pełni, warto wykorzystać ją do różnych dań.

Sos pieczarkowy z cukinią

Składniki:

Sos pieczarkowy z cukinią

 

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy z cukinią
Pieczarki umyć, pokroić na kawałki. Cukinię umyć, obrać i pokroić w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać masło, wsypać bardzo drobną posiekaną cebulę i chwilkę podsmażyć. Następnie włożyć pokrojone pieczarki i dusić kilka minut, około 5 minut. Na koniec wrzucić przygotowaną cukinię i gotować do miękkości. W garnuszku wymieszać mąkę ze śmietaną, wlać do sosu, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zup.