Sposób przygotowania:
Sos pieczarkowy z ryżemETAP 1:

Ryż gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Odcedzamy i wyciągamy z woreczka.
ETAP 2:

Pieczarki obieramy.
ETAP 3:

Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy przez chwilę (na oliwie).
ETAP 4:

Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i smażymy mieszając, co jakiś czas.
ETAP 5:

Gdy pieczarki zaczną robić się miękkie to wlewamy śmietankę. Doprowadzamy do wrzenia i smażymy na wolnym ogniu, aż sos zacznie gęstnieć.
ETAP 6:

Gdy sos zacznie gęstnieć to dodajemy ugotowany wcześniej ryż. Mieszamy, podgrzewamy przez chwilę i doprawiamy do smaku.
Smacznego :)