Sposób przygotowania:
Ryż z sosem pieczarkowym
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. W międzyczasie przygotowujemy sos pieczarkowy: cebule obieramy i kroimy w plasterki, wrzucamy na rozpuszczoną w rondelku margarynę.
Dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, dorzucamy do cebuli. Smażymy przez 5 minut co jakiś czas mieszając. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem ostrą papryką i Kucharkiem.
Do usmażonych pieczarek z cebulą wlewamy śmietanę i energicznie mieszamy sos. Gotujemy na wolnym ogniu przez 5 minut. Na talerze wykładamy ugotowany i odsączony ryż, obficie polewamy naszym sosem pieczarkowym.
Dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, dorzucamy do cebuli. Smażymy przez 5 minut co jakiś czas mieszając. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem ostrą papryką i Kucharkiem.
Do usmażonych pieczarek z cebulą wlewamy śmietanę i energicznie mieszamy sos. Gotujemy na wolnym ogniu przez 5 minut. Na talerze wykładamy ugotowany i odsączony ryż, obficie polewamy naszym sosem pieczarkowym.