Sposób przygotowania:
Sos pomidorowy z czosnkiem i bazylią
Pomidory zmiksować w blenderze. Przelać do rondla, dodać bulion, zagotować. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem. Dodać obrany i posiekany czosnek oraz umyte i drobno pokrojone listki bazylii. Gotować na wolnym ogniu około 20 minut. Doprawić kucharkiem i świeżo zmielonym pieprzem. Podawać jako dodatek do drugiego dania.
![Sos pomidorowy z czosnkiem i bazylią Sos pomidorowy z czosnkiem i bazylią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-pomidorowy-z-czosnkiem-i-bazylia-226524.jpg)
![Sos pomidorowy z czosnkiem i bazylią Sos pomidorowy z czosnkiem i bazylią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-pomidorowy-z-czosnkiem-i-bazylia-226525.jpg)