tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Sos pomidorowy z pieczarkami, papryką i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sos pomidorowy z pieczarkami, papryką i pieczarkami idealnie pasuje do mięs, jajka czy jako podstawa do szakszuki.

Sos pomidorowy z pieczarkami, papryką i cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos pomidorowy z pieczarkami, papryką i cebulą

Na sos

Sposób przygotowania:

Sos pomidorowy z pieczarkami, papryką i cebulą
1) Na patelni rozgrzewamy olej.

2) Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię.

3) Pomidore całe bez skórki wyciągamy z puszki i wrzucamy na patelnię.

4) Na patelni rozdrabniamy pomidory za pomocą drewnianej łyżki i wsypujemy sól himalajską, pieprz ognisty, oregano i cukier, mieszamy.

5) Paprykę czerwoną i paprykę zieloną kroimy w kosteczkę, wrzucamy do reszty składników na patelnię.

6) Pieczarki myjemy, obieramy, drobno kroimy i również wrzucamy na patelnię.

7) Wlewamy sok z pomidorów z puszki, wszystko jeszcze przez chwilę podsmażamy i gotowe.
Sos pomidorowy z pieczarkami, papryką i cebulą
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię.
Sos pomidorowy z pieczarkami, papryką i cebulą
Pomidory całe bez skórki wyciągamy z puszki i wrzucamy na patelnię.
Sos pomidorowy z pieczarkami, papryką i cebulą
Na patelni rozdrabniamy pomidory za pomocą drewnianej łyżki i wsypujemy sól himalajską, pieprz ognisty, oregano i cukier, mieszamy.
Sos pomidorowy z pieczarkami, papryką i cebulą
Paprykę czerwoną i paprykę zieloną kroimy w kosteczkę, wrzucamy do reszty składników na patelnię.

Tagi:

danie sos warzywa