eli_555

eli_555

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1345]

Sos pomidorowy Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam sos pomidorowy z pomidorów pellatti z puszki z dodatkiem cebuli, czosnku, ziela angielskiego, liści laurowych i bazylii.

Sos pomidorowy Eli

Składniki:

Sos pomidorowy Eli

warzywa

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Sos pomidorowy Eli

przygotowanie pomidorów

Sos pomidorowy Eli
Wyjęte z zalewy pomidory pokroić w kostkę.

Pomidory wyjąć z zalewy i pokroić w kostkę.

przygotowanie pomidorów cd

Sos pomidorowy Eli
Koncentrat pomidorowy dodać do zalewy z pomidorów.

Do zalewy z pomidorów dodać koncentrat pomidorowy.

przygotowanie cebuli i czosnku

Sos pomidorowy Eli
Obrane cebule pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.

przygotowanie sosu

Sos pomidorowy Eli
Cebulę i czosnek zeszklić na oleju, dodać ziele angielskie i liście laurowe.

Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę z czosnkiem i smażyć aż cebula się zeszkli. Dodać liście laurowe i ziele angielskie.

przygotowanie sosu cd

Sos pomidorowy Eli
Do cebuli i czosnku dodać pomidory.

Do przesmażonej cebuli z czosnkiem dodać pomidory.

przygotowanie sosu cd

Sos pomidorowy Eli
Zalewę z koncentratem pomidorowym dodać do sosu.

Do sosu dodać zalewę z koncentratem pomidorowym i zagotować.

przygotowanie sosu cd

Sos pomidorowy Eli
Dodać do sosu papryki i sól.

Do sosu dodać paprykę słodką, ostrą i sól.,

przygotowanie sosu cd

Sos pomidorowy Eli
Do sosu dodać bazylię, mąkę z wodą i zagotować,

Do sosu dodać bazylię. Mąkę wymieszać z wodą, dodać do sosu u zagotować.