eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1534]

Sos serowo-koperkowy Eli

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Pyszny sos do ryb,mięs,makaronów.

Sos serowo-koperkowy Eli

Składniki:

Sos serowo-koperkowy Eli

 

  • 1 kostka serka topionego złoty ementaler-100 g
  • 10 dkg sera pleśniowego rokpol
  • 250 ml śmietany kremówki-30%
  • 1/2 pęczka koperku
  • pieprz
  • czosnek granulowany

Sposób przygotowania:

Sos serowo-koperkowy Eli
Śmietanę wlać do rondelka.Sery pokroić w kostkę,dodac do śmietany i chwilę pogotować,aż sery się rozpuszczą.Koperek posiekać.Do sosu dodać koperek,przyprawić do smaku pieprzem i czosnkiem granulowanym.Smacznego!Taki sos można podawać do ryb,mięsa,makaronu.

Tagi:

sery ser