Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sos szary do pieczeni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sos szary to świetny dodatek do pieczeni

Sos szary do pieczeni

Składniki:

Sos szary do pieczeni

 

 

Sposób przygotowania:

Sos szary do pieczeni
Cebulę bardzo drobno posiekać i podsmażyć na smalcu, wlać 1 szklankę wody, dodać liście laurowe i ziele angielskie, chwile gotować pod przykryciem. Śmietanę z mąką, papryką i sosem w proszku zmiksować blenderem lub dokładnie wymieszać (gdy za gęste wlać odrobinę wody). Połączyć z wywarem z cebuli, przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą maggi i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, zagotować.

Tagi:

przyprawy sosy