WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1448]

Sos z grzybów leśnych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos śmietankowy z grzybów leśnych. Pyszny, aromatyczny, można go podawać z ziemniakami lub pieczywem lub jako dodatek do mięsa.

Sos z grzybów leśnych

Składniki:

Sos z grzybów leśnych

 

Sposób przygotowania:

Sos z grzybów leśnych

ETAP 1:

Grzyby oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Zalać wodą i obgotować przez ok. 20-35 minut. Odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na oleju. Dodać grzyby. Podlać odrobiną wody i dusić aż grzyby będą miękkie.

Dolać śmietanę i mąkę rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody.

Dusić jeszcze ok. 15 minut.