Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Sos z mięsa mielonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos z mięsa mielonego z dodatkiem marchewki, sos można podawać z ryżem i innymi kaszami lub makaronem.

Sos z mięsa mielonego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos z mięsa mielonego

 

Sposób przygotowania:

Sos z mięsa mielonego
Cebulę obrać drobno posiekać i zeszklić na złoty kolor na oliwę. Dodać mięso i usmażyć.

Marchewkę obrać i pokroić w małą kostkę. Marchewkę dodać do usmażonego mięsa i posypać mąką, smażyć ciągle mieszając. Wlać bulion i zagotować.

Dodać listek laurowy, goździk , posiekany czosnek, pietruszkę i doprawić do smaku.

Gotować na małym ogniu ok 20 minut aż połowa płynu odparuje a sos zgęstnieje.
Sos z mięsa mielonego
Cebulę obrać drobno posiekać i zeszklić na złoty kolor na oliwę.
Sos z mięsa mielonego
Do zeszklonej cebuli dodać mięso i usmażyć
Sos z mięsa mielonego
Marchewkę dodać do usmażonego mięsa i posypać mąką , smażyć ciągle mieszając.
Sos z mięsa mielonego
Wlać bulion i zagotować. Dodać listek laurowy , goździk , posiekany czosnek , pietruszkę i doprawić do smaku.

Tagi:

mięso sos