Sposób przygotowania:
Ryż z pikantnym sosem i z mięsem
Mięso smażę na patelni na odrobince oleju aż się ładnie zetnie. Marchew obieram, myję i kroję w paski lub w plasterki i dorzucam do mięsa. Czerwoną fasolę dokładni przepłukuję na sitku i odcedzoną dodaję do mięsa. Pomidorki w puszce dodaje również na patelnie do reszty. Obie papryki - czerwoną i zieloną myję i kroję w paski lub w dowolne kawałki i dołączam do reszty. Mieszam i przyprawiam do smaku. Nie żałuję również chili i papryki czerwonej suszonej ostrej. Potrawa musi być lekko pikantna. Czubatą łyżeczkę koncentratu wkładam do szklanki, zalewam gorącą wodą i mieszam po czym wlewam do reszty. Całość podsmażam razem najlepiej pod przykryciem. Gdy sosu jest mało to dolewamy jeszcze koncentratu i wody. Dodaję również kukurydzę z puszki. Ja lubię sosik zaciągnąć jeszcze odrobiną śmietany 18% ale nie jest to konieczne. Ryż gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu czyli około 12 minut. Całość podaję na ciepło - ryż obsypany nitkami chili z sosem