eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1771]

Spagetti carbonara Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Spagetti carbonara które uwielbiam.

Spagetti carbonara Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spagetti carbonara Eli

 

 

Sposób przygotowania:

Spagetti carbonara Eli
Z boczku odkroić skórę. Boczek wędzony pokroić w słupki. Cebulę obrać i drobno pokroić. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę. Na rozgrzaną patelnię wrzućić pokrojony boczek. Do boczku dodać cebulę i czosnek. Całość smażyć aż boczek będzie chrupki. Do boczku wlać śmietanę kremówkę i gotować aż sos lekko zgęstnieje. Makaron spagetti ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić. Ugotowany makaron włożyć do sosu i wymieszać. Gotowe danie rozłożyć na talerze. Smacznego!
Spagetti carbonara Eli
Przygotować wszystkie składniki do przygotowania potrawy.
Spagetti carbonara Eli
Boczek i cebulę pokroić czosnek przecisnąć przez praskę.
Spagetti carbonara Eli
Do usmażonego boczku z cebulą i czosnkiem dodać śmietanę.
Spagetti carbonara Eli
Gotowe spagetti rozłożyć na talerze.......

Tagi:

makaron