Valentineguy

Valentineguy

Kucharz
[Przepisów: 12]

Spagetti z zielonym sosem

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybko, prosto i smacznie... Dla tych, którzy lubią eksperymenty kulinarne...

Spagetti z zielonym sosem

Składniki:

Spagetti z zielonym sosem

 

  • paczka mrożonego szpinaku w sosie śmietanowym
  • jedno opakowanie sera topionego camembert (ok. 200 g)
  • 2 średnie cebule
  • jedno niewielkie pętko kiełbasy (zależnie od gustu)
  • szczypta bazylii oraz oregano (jedna łyżeczka do herbaty)
  • sól i pieprz do smaku
  • spagetti (najlepiej niezbyt cienkie)

Sposób przygotowania:

Spagetti z zielonym sosem
Przepis jest prosty, w końcu korzystamy z półproduktów. Podstawą tego dania jest sos: Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucamy wcześniej pokrojone w drobną kostkę cebulę i kiełbasę, podsmażamy mieszajac około dwóch minut, dodajemy odrobinę soli i podsmażamy następne dwie minuty na małym ogniu. W międzyczasie rozmrażamy szpinak i kiedy cebula zrobi się szklista dodajemy go podkręcając nieco ogień i mieszamy przez dwie minuty, do połączenia składników. Następnie dodajemy serek topiony oraz zioła i mieszamy na małym ogniu dla otrzymania jednolitej konsystencji. Ugotowane wcześniej spagetti (zależnie od gustu, ja lubię al dente) wykładamy na talerz, dodajemy nasz sos, który winien mieć jasno zielona barwę i przystrajamy listkiem bazylii. Et voila! Bon apetit!