Sposób przygotowania:
Spagetti z zielonym sosem
Przepis jest prosty, w końcu korzystamy z półproduktów. Podstawą tego dania jest sos: Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucamy wcześniej pokrojone w drobną kostkę cebulę i kiełbasę, podsmażamy mieszajac około dwóch minut, dodajemy odrobinę soli i podsmażamy następne dwie minuty na małym ogniu. W międzyczasie rozmrażamy szpinak i kiedy cebula zrobi się szklista dodajemy go podkręcając nieco ogień i mieszamy przez dwie minuty, do połączenia składników. Następnie dodajemy serek topiony oraz zioła i mieszamy na małym ogniu dla otrzymania jednolitej konsystencji. Ugotowane wcześniej spagetti (zależnie od gustu, ja lubię al dente) wykładamy na talerz, dodajemy nasz sos, który winien mieć jasno zielona barwę i przystrajamy listkiem bazylii. Et voila! Bon apetit!
msewka
Valentineguy
zrob, a potem komentuj :)
msewka
Valentineguy
amadeo