Sposób przygotowania:
Spaghetti Bolognese
Na oliwie podsmażamy drobno posiekaną cebulę z czosnkiem, jak cebula się zeszkli, to dodajemy mielone mięso. Smażymy ok. 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodajemy obrane, pokrojone w kostkę pomidory (pomidory przed obraniem należy sparzyć we wrzątku, wtedy skórka zejdzie bez problemów), doprawiamy do smaku oregano, solą i pieprzem. Smażymy, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut, na koniec dodajemy posiekaną bazylię. Podajemy z makaronem ugotowanym na półtwardo.
![Spaghetti Bolognese Spaghetti Bolognese](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/spaghetti-bolognese-110551.jpg)
![Spaghetti Bolognese Spaghetti Bolognese](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/spaghetti-bolognese-110552.jpg)
![Spaghetti Bolognese Spaghetti Bolognese](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/spaghetti-bolognese-110553.jpg)
![Spaghetti Bolognese Spaghetti Bolognese](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/spaghetti-bolognese-110554.jpg)