Sposób przygotowania:
Spaghetti bolognese.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na małym ogniu na oleju. Po ok. 5 minutach dodajemy mięso, które rozdrabniamy na patelni. Zwiększamy ogień i podsmażamy aż mięso się zarumieni. W trakcie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, oregano i bazylię, pieprz. W garnku natomiast zagotowujemy pół kartonika sosu pomidorowego z pomidorami z puszki. Dodajemy do pomidorów cukier (ok. 3 płaskich łyżeczek). Gdy mięso będzie gotowe dodajemy je do garnka z sosem i dokładnie mieszamy. Aby uzyskać pożądaną konsystencję możemy dolać jeszcze sosu lub wody. Całość doprawiamy dosyć obficie vegetą, papryką, bazylią, oregano i 1 łyżeczką koncentratu. Gotujemy na małym ogniu jeszcze 5 minut. Smacznego :)