Sposób przygotowania:
Spaghetti inaczej
Na rozgrzaną patelnię wlewamy trochę oliwy na którą wrzucamy rozgnieciony ząbek czosnku. Kiedy czosnek się zarumieni zdejmujemy go z patelni i wrzucamy pokrojąno w paseczki szynkę (delikatnie podsmażamy). Następnie dodajemy drobno pokrojoną w kostkę cebule i czekamy aż się zeszkli. Wrzucamy pokrojone oliwki i pomidory bez gniazd nasiennych. Dodajemy sól i pieprz do smaku. W tym czasie gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie. Składniki sosu smażymy do czsu gdy wszystko przyjmie konsystęcje suchego sosu, dodajemy porwane liście bazylii. Makaron odlewamy (nie płuczemy) i wrzucamy do sosu na patelnie, dobrze mieszamy i wykładamy na talerze, można posypać startym dobrym serem (polecam parmezan). Najlepiej smakuje z lampką czerwonego wina. Smacznego.