Sposób przygotowania:
Spaghetti w sosie cytrynowym z kurczakiem
Z czystej cytryny ocieramy skórkę, a następnie z połowy wyciskamy sok. Pierś kroimy w paski, zalewamy sokiem, posypujemy solą, cukrem i pieprzem oraz listkami rozmarynu. Ząbek czosnku przegniatamy przez praskę i dodajemy do reszty. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 30 min do lodówki.
Na patelni podgrzewamy masło z olejem, wrzucamy skórkę cytrynową i chwilę smażymy. Następnie dodajemy mięso i całą marynatę , posypujemy kurkumą , dusimy aż mięso będzie miękkie.
Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta, ale 4 min krócej niż na al dente. Wyłapujemy go wprost z garnka i przekładamy na patelnię z mięsem. Dusimy wszystko razem chwilę. Podajemy posypane natką.
Na patelni podgrzewamy masło z olejem, wrzucamy skórkę cytrynową i chwilę smażymy. Następnie dodajemy mięso i całą marynatę , posypujemy kurkumą , dusimy aż mięso będzie miękkie.
Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta, ale 4 min krócej niż na al dente. Wyłapujemy go wprost z garnka i przekładamy na patelnię z mięsem. Dusimy wszystko razem chwilę. Podajemy posypane natką.
edytaha
Ela Dz
edytaha
Wiedziałam, że masz wielkie serducho (albo mały apetyt ) :)))