Sposób przygotowania:
Spaghetti z brokułem i piersią
Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedzamy i odstawiamy na bok. Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie tak żeby był jędrny. Mięso kroimy w kostkę, czosnek i dymkę siekamy drobno. Na dużej głębokiej patelni, może byc wok rozgrzewamy obie oliwy, wkładamy pokrojoną pierś, solimy, pieprzymy i smażymy chwilę, dodajemy posiekany czosnek, dymkę i smażymy, mieszając żeby się nie spalił. Dodajemy różyczki brokuła, doprawiamy sola i pieprzem i chwilę razem smażymy. Na koniec dodajemy makaron, polewamy wszystko olejem sezamowym i mieszamy. Chwilę wszystko razem podgrzewamy, żeby makaron się podgrzał. Na talerzu posypujemy danie świeżo zmielonym pieprzem i skrapiamy oliwą z oliwek.