Sposób przygotowania:
Spaghetti z klopsikami
Cebulę pokroić i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Zdjąć z patelni. Do mięsa dodać jajko, połowę zeszklonej cebuli, musztardę, bułkę tartą, przyprawy do smaku i całość dokładnie wymieszać. Uformować małe klopsiki, obtoczyć w mące i usmażyć na patelni po zdjęciu cebuli z wszystkich stron na oleju. Klopsiki przełożyć na talerz. Na patelnię wlac trochę oleju, dodać cebulę, przyprawę do spaghetti, pomidory razem z zalewą i całość podsmażyć. Do sosu pomidorowego dodać klopsiki, chwilkę razem podsmażyć i doprawić do smaku. Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Wyłożyć na talerz porcję makaronu i dodać sos z klopsikami. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.