Sposób przygotowania:
Spaghetti z papryką i natką pietruszki
Łopatkę umyć i zmielić. Pomidory z puszki zmiksować. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, przesmażyć na niej mięso. Dodać zmiksowane pomidorki. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawę kucharek, pieprz, Maggi oraz zioła do smaku. Dokładnie wymieszać. Dusić razem pod przykryciem. W razie potrzeby delikatnie podlać wodą. Cebulkę pokroić w kostkę. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i również pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Zrumienić na niej cebulkę. Dodać paprykę i przesmażyć razem. Dodać do mięsa. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Natkę pietruszki posiekać. Dodać do mięsa. Wymieszać i doprawić do smaku. Na talerzach ułożyć makaron. Polać sosem mięsnym. Posypać startym żółtym serem.