Sposób przygotowania:
Spaghetti z pomidorami czosnkiem i mozza
Ugotować makaron al dente w osolonej wodzie, odcedzić.
Pomidory zalać na chwilę wrzącą wodą , następnie przełożyć do zimnej wody, zdjąć skórkę i pokroić w kosteczkę.
Oliwę rozgrzać na patelni, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę podsmażyć(uważamy żeby nie zbrązowiał bo sos będzie gorzki)
Następnie dodać pokrojone pomidory i podsmażać około 2 min aż sos zacznie gęstnieć.
Dodać sól, pieprz oraz pokrojone lub porwane listki bazylii.
Gotowy makaron wyłożyć na talerze, polać sosem i na każdą porcję , ułożyć po plasterku sera mozzarelli.
Zapiec w mikrofali około minutki.
Smak rewelacyjny, polecam.
Smacznego.
Pomidory zalać na chwilę wrzącą wodą , następnie przełożyć do zimnej wody, zdjąć skórkę i pokroić w kosteczkę.
Oliwę rozgrzać na patelni, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę podsmażyć(uważamy żeby nie zbrązowiał bo sos będzie gorzki)
Następnie dodać pokrojone pomidory i podsmażać około 2 min aż sos zacznie gęstnieć.
Dodać sól, pieprz oraz pokrojone lub porwane listki bazylii.
Gotowy makaron wyłożyć na talerze, polać sosem i na każdą porcję , ułożyć po plasterku sera mozzarelli.
Zapiec w mikrofali około minutki.
Smak rewelacyjny, polecam.
Smacznego.