Sposób przygotowania:
Spaghetti z sardelą
1.Filety drobno posiekać.Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,drobno pokroić.Natkę umyć,osączyć,drobno posiekać razem z wypestkowanymi oliwkami,czosnkiem i osączonymi kaparami.
2.Sardelę,natkę,oliwki,czosnek i kapary wrzucić na rozgrzaną oliwę i smażyć około 5 minut,mieszając.Następnie dodać pomidory,przyprawić solą,oregano i pieprzem cayenne.Sos zagęścić,odparowując go na średnim ogniu przez 30 minut.
3.Makaron gotować we wrzącej wodzie przez około 8 minut.Spaghetti osączyć,przełożyć na półmisek i polać sosem.
2.Sardelę,natkę,oliwki,czosnek i kapary wrzucić na rozgrzaną oliwę i smażyć około 5 minut,mieszając.Następnie dodać pomidory,przyprawić solą,oregano i pieprzem cayenne.Sos zagęścić,odparowując go na średnim ogniu przez 30 minut.
3.Makaron gotować we wrzącej wodzie przez około 8 minut.Spaghetti osączyć,przełożyć na półmisek i polać sosem.