iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Spaghetti z wołowiną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo lubię robić to dannie, nie stosuję gotowych sosów ze słoików, tylko robię go sama. Jest zupełnie inny, lepszy smak.

Spaghetti z wołowiną

Składniki:

Spaghetti z wołowiną

 

  • 1/2 opakowania makaronu spaghetti,
  • 1/2 kg mielonej wołowiny,
  • 5 ząbków czosnku,
  • 1 cebula,
  • 2 puszki pomidorów w zalewie,
  • 1/2 łyżeczki bazylii,
  • 1/2 łyżeczki oregano,
  • 20 dag twardego sera typu parmezan.

Sposób przygotowania:

Spaghetti z wołowiną

ETAP 1:

Wołowinę smażymy na oleju, rozdrabniając łopatką, aby nie było dużych kawałków pod usmażeniu. Doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy kilka minut.

Pomidory dokładnie blendujemy. Przelewamy pomidory w mięsa, doprawiamy bazylią, oregano, solą i pieprzem, wciskamy czosnek. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.

Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Podajemy makaronem z sosem i posypujemy serem w ilości jakiej lubimy.