Sposób przygotowania:
Spaghetti ze szpinakiem i serem
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Szpinak przygotowujemy w następujący sposób: zamrożony szpinak wrzucamy do garnka, dodajemy kawałeczek masła i dusimy pod pokrywką aż będzie rozmrożony, od czasu do czasu mieszając. Czosnek drobno siekamy i dodajemy do garnka. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu. W momencie gdy szpinak jest rozmrożony dodajemy do niego żółtko i energicznie mieszamy. Następnie dodajemy kawałeczki sera pleśniowego i mieszamy żeby ser połączył się ze szpinakiem.Ugotowany makaron odcedzamy, przelewamy lekko wodą, nie wyjmujemy go jednak z garnka. Dodajemy szpinak i wszystko mieszamy. Przekładamy do misek i danie jest gotowe do podania. Z wierzchu można posypać pokruszonym serem pleśniowym lub parmezanem i dodać kilka przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych. Smacznego!