Ewa

Ewa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy z makaronem Mamma Mia

Spaghetti z indyczymi żołądkami w musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne spaghetti w sosie na bazie indyczych żołądków, musztardy i pietruszki. Polecam!

Spaghetti z indyczymi żołądkami w musztardowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti z indyczymi żołądkami w musztardowym

 

  • Składniki:
  • 400 g makaronu spaghetti Mamma Mia!
  • 600 g żołądków z indyka
  • ok. 2 szklanki wody
  • pieprz
  • sól
  • łyżeczka musztardy węgierskiej
  • 2 duże łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18%
  • pęczek pietruszki.

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z indyczymi żołądkami w musztardowym
Żołądki oczyszczamy, myjemy i kroimy w cienkie paseczki. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy ok. 70-80 minut- do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Śmietanę mieszamy z musztardą, hartujemy odrobiną sosu spod żołądków i dodajemy do gulaszu. Na koniec dodajemy -drobno posiekaną natkę pietruszki. Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok. 7-8 minut- musi być al dente. Wykładamy na talerze polewamy sosem wykładając solidną porcję żołądków na samej górze makaronu. Posypujemy świeżą pietruszką. Smacznego!
Spaghetti z indyczymi żołądkami w musztardowym
Etap 1Etap 1 Spaghetti z indyczymi żołądkami w musztardowym sosie - przygotowanie żołądków
Spaghetti z indyczymi żołądkami w musztardowym
Etap 2 Etap 2 Spaghetti z indyczymi żołądkami w musztardowym sosie - hartowanie śmietany
Spaghetti z indyczymi żołądkami w musztardowym
Etap 3 Etap 3 Spaghetti z indyczymi żołądkami w musztardowym sosie - doprawianie sosu pietruszką
Spaghetti z indyczymi żołądkami w musztardowym
Etap 4 Etap 4 Spaghetti z indyczymi żołądkami w musztardowym sosie - gotowanie makaronu

Tagi:

makaron indyk