Sposób przygotowania:
Sposób na cukinię
Na początku cukinię dokładnie umyć,osuszyć i pokroić w plastry. Pokrojoną osypujemy pieprzem, mąką i szczyptą soli.
Na patelni rozgrzewamy olej.Delikatnie układamy cukinię na patelni i smażymy do momentu, w którym ładnie się nam zarumieni.Usmażoną zdjąć z patelni i odsączyć na papierowym ręczniku.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, a następnie pokroić na grube plastry.Każdy plaster osypać papryką i obtoczyć w bułce tartej.Następnie smażyć na rozgrzanym oleju.
Przestudzoną cukinię układać na talerzu.Na nią poukładać zarumienione pomidory.
Natkę pietruszki opłukać,osuszyć i drobno posiekać.
Posiekaną posypać danie.
Smacznego.
Na patelni rozgrzewamy olej.Delikatnie układamy cukinię na patelni i smażymy do momentu, w którym ładnie się nam zarumieni.Usmażoną zdjąć z patelni i odsączyć na papierowym ręczniku.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, a następnie pokroić na grube plastry.Każdy plaster osypać papryką i obtoczyć w bułce tartej.Następnie smażyć na rozgrzanym oleju.
Przestudzoną cukinię układać na talerzu.Na nią poukładać zarumienione pomidory.
Natkę pietruszki opłukać,osuszyć i drobno posiekać.
Posiekaną posypać danie.
Smacznego.