Sposób przygotowania:
Spätzle-kluseczki z serem zoltym
Jajka utrzepac lekko widelcem dodac wode,sol i galke muszkatalowa,podrzepac i dodac make .Ubijac dotat ,az ciasto bedzie sprezyste i bez klumpow.Pozostawic na 10min,aby maka puscila klej i ponownie ubic.
Wstawic w duzym garnku osolona wode i doprowadzic do wrzatku.
Zebule obrac ,pokroic w kostke i podrumienic na zloty kolor.
Ciasto trzec na wrzatek specjalna tarka .Po wyplynieciu wyjmowac druszlaczkiem i na zmiane z serem wkladac do podgrzanej uprzednio miski lub formy .Na koniec posypac sola ,pieprzem i podsmazona cebula.
smacznego!!!
Wstawic w duzym garnku osolona wode i doprowadzic do wrzatku.
Zebule obrac ,pokroic w kostke i podrumienic na zloty kolor.
Ciasto trzec na wrzatek specjalna tarka .Po wyplynieciu wyjmowac druszlaczkiem i na zmiane z serem wkladac do podgrzanej uprzednio miski lub formy .Na koniec posypac sola ,pieprzem i podsmazona cebula.
smacznego!!!