Statki z jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Super przekąska dla dzieci z pewnością jej wygląd i smak ucieszy każdego malucha,nawet tego co nie przepada za jedzeniem jajek czy pomidorów

Statki z jajek

Składniki:

Statki z jajek

 

  • 8 jajek
  • posiekany szczypiorek,
  • 2 pomidory,
  • 2 łyżki majonezu,
  • musztarda,
  • 8 plastrów wędliny,
  • 2 łyżki śmietany,
  • 20 wykałaczek.

Sposób przygotowania:

Statki z jajek
8 jajek ugotuj na twardo. Obierz je ze skorupki, przekrój wzdłuż na równe połówki. Ostrożnie wyjmij żółtka i rozgnieć je widelce, połącz je z musztardą i połowa szczypiorku i śmietaną, wszystko dopraw do smaku. Pomidory umyj, pokrój w malutkie kosteczki, dodaj do masy jajecznej i wszystko wymieszaj.
Białka napełnij przygotowaną pastą. Plastry wędliny nadziej na wykałaczki, tak by powstały żagielki , wetknij w połówki jajek. Łódeczki posyp pozostałym szczypiorkiem. SMACZNEGO !