Stek cielęcy po neapolitańsku (Włochy)

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Steki l;ekko zbić, posolić, oprószyć pieprzem, obtoczyć w mące i smażyć na

Stek cielęcy po neapolitańsku (Włochy)

Składniki:

Stek cielęcy po neapolitańsku (Włochy)

 

  • 6 steków cielęcych po 150 g każdy
  • 200 g sosu pomidorowego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • pietruszka zielona
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Stek cielęcy po neapolitańsku (Włochy)
Steki l;ekko zbić, posolić, oprószyć pieprzem, obtoczyć w mące i smażyć na maśle aż się zakolorują, amniejszyć ogień, dorzucić pokrajaną cebule i drobno posiekany czosnek. Ułożyc steki na półmisku, polać gorącym sosem pomidorowym i po wierzchu solkiem ze smażenia, posypać zieloną piuetruszką.

Tagi:

stek sosy