judyta

judyta

Kucharz
[Przepisów: 10]

Stek wołowy w sosie pieprzowym

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

poniżej Stek wołowy w sosie pieprzowym

Stek wołowy w sosie pieprzowym

Składniki:

Stek wołowy w sosie pieprzowym

 

Sposób przygotowania:

Stek wołowy w sosie pieprzowym
Steki umyć, natrzeć oliwą i czosnkiem, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Mięso usmażyć na oliwie - na dużym ogniu, po mniej więcej dwie minuty z każdej strony. Szarlotkę posiekać i udusić na maśle. Cały czas mieszając, dodać wino i zielony pieprz, a potem śmietanę. Dusić na małym ogniu, aż sos stanie się gęsty.

Tagi:

szarlotka