Sposób przygotowania:
Stek z łososia
Masełko ziołowe: do masła o temp. pokojowej dodajemy wszystkie drobno posiekane zioła oraz Dry Rub, zostawiamy tylko trochę kolendry, którą później dodamy do ryżu. Całość dobrze mieszamy i odstawimy w chłodne miejsce.
Warzywa: paprykę, cukinię, bakłażana i cebulę kroimy w małe cząstki i grillujemy.
Przed położeniem łososia na grillu ruszt dokładnie smarujemy szmatką zamoczoną w oliwie ( pamiętamy że grillując ryby zawsze rozgrzewamy grill do wysokiej temp. co zapobiega przywieraniu do rusztu ), grillujemy łososia kilka minut z jednej i kilka minut z drugiej strony ( długość grillowania zależy od grubości steka ) posypując solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Ugotowany ryż mieszamy z kolendrą, wykładamy na talerz z warzywami i stekiem z łososia. Wykańczamy masełkiem ziołowym i podajemy z sosem Cilantro Ranch.
Przepis autorstwa Patricka Hanna, szefa kuchni restauracji Blue Cactus.
Warzywa: paprykę, cukinię, bakłażana i cebulę kroimy w małe cząstki i grillujemy.
Przed położeniem łososia na grillu ruszt dokładnie smarujemy szmatką zamoczoną w oliwie ( pamiętamy że grillując ryby zawsze rozgrzewamy grill do wysokiej temp. co zapobiega przywieraniu do rusztu ), grillujemy łososia kilka minut z jednej i kilka minut z drugiej strony ( długość grillowania zależy od grubości steka ) posypując solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Ugotowany ryż mieszamy z kolendrą, wykładamy na talerz z warzywami i stekiem z łososia. Wykańczamy masełkiem ziołowym i podajemy z sosem Cilantro Ranch.
Przepis autorstwa Patricka Hanna, szefa kuchni restauracji Blue Cactus.