eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Stek z rekina Eli

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Smaczna,ale mało znana rybka.

Stek z rekina Eli

Składniki:

Stek z rekina Eli

 

  • 5 steków z rekina

 

  • Marynata:
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 2 łyżki sosu chili słodko-pikantnego
  • 2 łyżki oleju sezamowego jasnego
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • sól,pieprz w razie potrzeby

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Stek z rekina Eli
Wszystkie składniki marynaty ubić trzepaczką.Rekina umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym,posmarować marynatą i włożyć do lodówki na 2 godziny.Wyjąć rekina z lodówki,osuszyć ręcznikiem papierowym.Na patelni rozgrzać olej.Smażyć rekina z obu stron no gorącym oleju.Smacznego!Ja podałam rekina z ziemniakami i surówka(przepis w mojej galerii)z kiszonej kapusty.