ana25

ana25

Kucharz
[Przepisów: 8]

Steki czeskie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pożywne i pyszne steki szybkie do wykonania

Steki czeskie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Steki czeskie

 

  • pierś kurczaka,
  • 4 jajka ,
  • olej ,
  • łyżka wegety ,
  • pieprz ,
  • 4 łyżki mąki,
  • 20 deko sera żółtego,przyprawy

Sposób przygotowania:

Steki czeskie
Piers kroimy w kostke, nie za duza kostke, wkładamy do miski ,następnie wbijamy 4 jajka i intensywnie mieszamy ,aby skladniki sie polaczyly, na tarce o grubych oczkach ścieramy żółty ser i dodajemy go do otrzymanej masy z miesa i jajek, rowniez mieszamy , by się dobrze polaczylo, przyprawic wegetą ,pieprzem i np.ziołami i dodac 4 lyzki maki i wymieszac ,az uzyskamy jednolita konsystencje. Na patelnie wlewamy odrobine oleju i rozgrzewamy go, nastepnie lyzka na rozgrzany tluszcz kladziemy placuszki i smazymy z obu stron na zloty kolor:)
Steki czeskie
urobiona masa
Steki czeskie
tluszcz
Steki czeskie
smazenie
Steki czeskie
smazenie kilku stekow