Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Steki wołowe w kolorowym pieprzu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Steki wołowe: Umyć i osuszyć steki, natrzeć odrobiną oleju i posypać ziarenkami pieprzu. Odstawić

Steki wołowe w kolorowym pieprzu

Składniki:

Steki wołowe w kolorowym pieprzu

 

  • 4 wołowe steki (po 15 dag)

 

 

  • olej

 

 

Sposób przygotowania:

Steki wołowe w kolorowym pieprzu

Umyć i osuszyć steki wołowe, natrzeć odrobiną oleju i posypać ziarenkami pieprzu. Odstawić na 1 godz. w chłodne miejsce. Rozgrzać na patelni łyżkę oleju i masło, włożyć steki, smażyć na dużym ogniu po 2 min z każdej strony, posolić. Podawać z gotowanymi warzywami.