Sposób przygotowania:
Steki z indyka po włosku
Czosnek obrać, umyć, drobno posiekać. Fasolę osączyć, opłukać i ponownie osączyć. Indyka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć indyka i smażyć na średnim ogniu przez 10minut, przewracając od czasu do czasu. Przełożyć na talerz. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w krążki. Na patelnię wrzucić paprykę i cebulę, smażyć przez 5minut, często mieszając. Dodać czosnek, smażyć 2minuty. Włożyć indyka, dodać koncentrat pomidorowy, wino, majeranek, doprawić solą i pieprzem. Zagotować, zmniejszyć ogień, przykryć i dusić 30minut. Dodać fasolę, gotować 5minut. Posypać pokruszonym chlebem, wymieszać i gotować przez 5minut.