katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Steki z szynki wg Katarzynki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Mięsko było bardzo smaczne. Mieliśmy na obiad podane do ziemniaków a jako dodatek ugotowane buraczki i mizeria z ogórków.

Steki z szynki wg Katarzynki

Składniki:

Steki z szynki wg Katarzynki

 

Sposób przygotowania:

Steki z szynki wg Katarzynki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Lekko rozbijamy tłuczkiem albo dłonią. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę albo zmiażdżymy i nacieramy nim mięso.

Paprykę łączymy z mąką. Mięso oprószamy solą pieprzem i mąką z papryką(można odstawić na ok 30 min). Cebulę obieramy i kroimy. Kroimy też pieczarki. Rozgrzewamy olej i obsmażamy kawałki mięsa.

Dodajemy cebulę i pieczarki. Chwilę razem podsmażamy i podlewamy troszkę wodą.

Dusimy do miękkości.