Sposób przygotowania:
Steki z szynki wg Katarzynki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Lekko rozbijamy tłuczkiem albo dłonią. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę albo zmiażdżymy i nacieramy nim mięso.
Paprykę łączymy z mąką. Mięso oprószamy solą pieprzem i mąką z papryką(można odstawić na ok 30 min). Cebulę obieramy i kroimy. Kroimy też pieczarki. Rozgrzewamy olej i obsmażamy kawałki mięsa.
Dodajemy cebulę i pieczarki. Chwilę razem podsmażamy i podlewamy troszkę wodą.
Dusimy do miękkości.
Paprykę łączymy z mąką. Mięso oprószamy solą pieprzem i mąką z papryką(można odstawić na ok 30 min). Cebulę obieramy i kroimy. Kroimy też pieczarki. Rozgrzewamy olej i obsmażamy kawałki mięsa.
Dodajemy cebulę i pieczarki. Chwilę razem podsmażamy i podlewamy troszkę wodą.
Dusimy do miękkości.