Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Stir fry z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Szybkie danie z piersią kurczaka.

Stir fry z kurczaka

Składniki:

Stir fry z kurczaka

 

  • Stir fry z kurczaka

 

  • 700g piersi z kurczaka
  • 2 łyżki tartego imbiru

 

 

Sposób przygotowania:

Stir fry z kurczaka
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski, papryki oczyścić i pokroić w cienkie paski, cebulę posiekać w piórka. Z sosu sojowego, imbiru, oleju zrobić marynatę, wrzucić mięso, wymieszać i włożyć do lodówki na ok. 1-2 godz. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso łącznie z marynatą i podsmażyć kilka minut, wyłożyć do miski. Na tej samej patelni podsmażyć paprykę i piórka cebuli, aż nieco zmiękną, na koniec dodać mięso i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko