Anna85

Anna85

Szef Kuchni
[Przepisów: 87]

Strogonow.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Rozgrzewające danie na zimowe popołudnia

Strogonow.

Składniki:

Strogonow.

 

  • 50 dkg wołowiny gulaszowej
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 1 papryka czerwona pokrojona w paski
  • 5 ogórków konserwowych pokrojonych w plasterki
  • 15 dkg pieczarek w ćwiartki
  • 1 szklanka bulionu wołowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki wody
  • 1/2 pęczka siekanej natki pietruszki
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • wegeta

Sposób przygotowania:

Strogonow.
Rozgrzać olej w garnku. Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć porcjami ze wszystkich stron. Wyjąć. Do garnka włożyć cebulę z papryką, ogórek i pieczarki, podsmażyć mieszając. Dodać mięso i podlać bulionem. Dodać musztardę i rozpuszczoną we wodzie mąkę. Gotować 30 min. Doprawić solą, pieprzem i wegetą wedle uznania i wymieszać z pietruszką. Podawać z ziemniakami.

Tagi:

wołowina