gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Strucla z makiem,

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

bardzo dobra strucla, polecam

Strucla z makiem,

Składniki:

Strucla z makiem,

 

Sposób przygotowania:

Strucla z makiem,
Drożdże rozpuścić w ok. 100 ml mleka. Wlać do miski, dodać do tego 1 jajko, i 4 żółtka. Następnie dodać cukier, i 400 ml mleka (to co zostało po odlaniu). Wymieszać. Dodać mąkę, margarynę rozpuścić. Dodać jeszcze ciepłą do ciasta. Wymieszać wszystko. Przykryć ściereczką. Odstawić do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie podzielić na dwie części. Rozwałkować, wyłożyć na jedną połowę maku, zwinąć w rulon, dać na wysmarowaną margaryną brytfannę. To samo zrobić z druga częścią. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. 50 minut. Smacznego!

Tagi:

jajko jajka mak