gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Strucla z serem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smakowita strucla z serem. Idealna do szklanki zimnego mleka lub ciepłej herbatki. Polecam wypróbowanie przepisu.

Strucla z serem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Strucla z serem

Ciasto;

Twaróg;

Sposób przygotowania:

Strucla z serem
Mąkę mieszamy z drożdżami. Następnie dodajemy cukier, mleko i jajka i zagniatamy ciasto.

Na koniec dodajemy rozpuszczone letnie masło i ponownie zagniatamy.

Ciasto powinno być gładkie i elastyczne.

Odstawiamy na wyrośnięcia na 1 godzinkę.

Twaróg mieszamy z cukrem jajkiem i śmietaną.

Ciasto dzielimy na dwie części.

Dwie formy 30 x 11 cm wykładamy papierem do pieczenia.

Ciasto wałkujemyy na długość blaszki (około 1 cm).

Smarujemy połową farszu i zwijamy rulon.

To samo robimy z drugą częścią ciasta i farszu.

Wykładamy rulony do blaszek.

Pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach.

Smacznego ;)
Strucla z serem
Mąkę mieszamy z drożdżami. Następnie dodajemy cukier, mleko i jajka i zagniatamy ciasto.
Strucla z serem
Twaróg mieszamy z cukrem jajkiem i śmietaną.

Tagi:

deser ciasto