Sposób przygotowania:
Strucla z serem
Mąkę mieszamy z drożdżami. Następnie dodajemy cukier, mleko i jajka i zagniatamy ciasto.
Na koniec dodajemy rozpuszczone letnie masło i ponownie zagniatamy.
Ciasto powinno być gładkie i elastyczne.
Odstawiamy na wyrośnięcia na 1 godzinkę.
Twaróg mieszamy z cukrem jajkiem i śmietaną.
Ciasto dzielimy na dwie części.
Dwie formy 30 x 11 cm wykładamy papierem do pieczenia.
Ciasto wałkujemyy na długość blaszki (około 1 cm).
Smarujemy połową farszu i zwijamy rulon.
To samo robimy z drugą częścią ciasta i farszu.
Wykładamy rulony do blaszek.
Pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Na koniec dodajemy rozpuszczone letnie masło i ponownie zagniatamy.
Ciasto powinno być gładkie i elastyczne.
Odstawiamy na wyrośnięcia na 1 godzinkę.
Twaróg mieszamy z cukrem jajkiem i śmietaną.
Ciasto dzielimy na dwie części.
Dwie formy 30 x 11 cm wykładamy papierem do pieczenia.
Ciasto wałkujemyy na długość blaszki (około 1 cm).
Smarujemy połową farszu i zwijamy rulon.
To samo robimy z drugą częścią ciasta i farszu.
Wykładamy rulony do blaszek.
Pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
SylaUla
gosiapiotrek23
;)
mocsłodkości
gosiapiotrek23
;)