lena

lena

Szef Kuchni
[Przepisów: 53]

Strudel z jabłkami

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Możemy podać strudel na ciepło z dodatkiem bitej śmietany.

Strudel z jabłkami

Składniki:

Strudel z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Strudel z jabłkami
Na ciasto przesiać mąkę,dodać jajko, sól, sok z cytryny i wodę. Zagnieść ciasto i wyrabiać na jednolitą masę. Rozwałkować na cienki placek, podsypując mąką, posmarować masłem. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Na ciasto nałożyć starte jabłka, posypać cukrem i cynamonem. Delikatnie zwinąć, tak aby nie przerwać ciasta. Przełożyć do natłuszczonej blaszki. Piec w temperaturze 200 stopni C, przez około 30-40 minut. Posypać cukrem pudrem lub polukrować.