JUDEX

JUDEX

Kucharz
[Przepisów: 10]

Strudel z makiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Moje ulubione :) Ciasto delikatne i pulchne

Strudel z makiem

Składniki:

Strudel z makiem

 

Sposób przygotowania:

Strudel z makiem
Z drożdży i śmietany przygotuj rozczyn, zostaw do wyrośnięcia. Margarynę utrzyj z cukrem, następnie wbij jajka, cały czas ucieraj. Przesiej mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia, całość połącz z rozczynem. Zagnieć. Ciasto włóż do foliowego woreczka i włóż do lodówki na ok 1 godz. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na duży prostokąt i wyłóż na niego masę makową. Zroluj. Piecz w temp. 180 st. C przez ok 30 min

Tagi:

jajko jajka