lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Suflet ze szpinakiem i oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Suflet ze szpinakiem i oliwkami

Suflet ze szpinakiem i oliwkami

Składniki:

Suflet ze szpinakiem i oliwkami

 

Sposób przygotowania:

Suflet ze szpinakiem i oliwkami
Mało rozpuść,dodaj mąkę oraz mleko.Podgrzej całość aż do zgęstnienia,dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek,sól,pieprz,wymieszaj całość i zdejmij z ognia,Mieszając wbijaj po jednym żółtku,na sam koniec dodaj ubitą pianę z białek.Całość wymieszaj,dodaj rozmrożony szpinak i posiekane oliwki,masę wylej na natłuszczoną formę.Piecz około 30 minut w 180 st.

Tagi:

szpinak