Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Suropiek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

idealne na zwykły obiad i nie tylko

Suropiek

Składniki:

Suropiek

 

  • 1 kg mięsa z indyka lub kurczaka
  • 20 dag papryki konserwowej
  • 40 dag cebuli
  • 3-4 łyżki maki pszennej
  • łyżka masła
  • 10 dag smalcu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Suropiek
mięso pokroić w sporą kostkę posypać solą i włożyć do lodówki na 24 godziny następnie oprószyć mąką, obsmażyć na gorącym smalcu, dodać cebulę pokrojoną w piórka, przykryć i lekko dusić. pod koniec duszenia dodać paprykę pokrojoną w paski, przyprawy i masło. podawać, gdy lekko przestygnie