przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Surówka - kapusta pekińska i mandarynki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Owocowa-warzywna surówka - prosta a nietypowa.

Surówka - kapusta pekińska i mandarynki

Składniki:

Surówka - kapusta pekińska i mandarynki

 

Sposób przygotowania:

Surówka - kapusta pekińska i mandarynki
Kapustę pekińską płuczemy w wodzie i kroimy na niezbyt grube paseczki. Mandarynki filetujemy (tzn. usuwamy skórki i białe błonki).Mandarynki dzielimy na cząstki. Każdą z nich rozrywamy na pół. Z oliwy,wody i soku z cytryny robimy sos, doprawiamy go solą, cukrem i ziołami prowansalskimi.Tak przygotowanym sosem polewamy kapustę i mandarynki na kwadrans przed podaniem.