andzia67

andzia67

Szef Kuchni
[Przepisów: 58]

surówka po turecku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

pyszna suróweczka z pomidorków koktalowych i innych warzyw

surówka po turecku

Składniki:

surówka po turecku

 

  • rukola
  • pół sałaty lodowej
  • paczka pomidorków koktajlowych
  • 1 duza marchew
  • ogórek zielony
  • papryka
  • cebula czerwona
  • natka pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • łyzeczka octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz
  • sos sałatkowy knorr-koperkowo-ziołowy lub włoski

 

Sposób przygotowania:

surówka po turecku
pomidorki koktajlowe umyć i pokroić na 4 części,wrzucić najlepiej do dużej szklanej misy,dodać pokrojoną rukolę,porwaną na małe cześci sałatę lodową.Dodac obranego i pokrojonego w kostkę ogórka ,obrana i starta na tarce o grubych oczkach marchewkę ,umytą i pokrojona w kostkę paprykę oraz cebulę pokrojona w kosteczke i posiekaną natkę pietruszki.Posolić popieprzyć do smaku,dolać oliwę z oliwek ,ocet balsamiczny a na koniec rozrobiony wg.przepisu sos do sałatek knorra.Wymieszać wszystko razem i wstawić na pół godzinki do lodówki.SMACZNEGO!

Tagi:

sosy sałata