IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Surówka pomidorowo – paprykowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna i zdrowa surówka sezonowa

Surówka pomidorowo – paprykowa

Składniki:

Surówka pomidorowo – paprykowa

 

  • 2 średnie pomidory
  • 1/3 średniej czerwonej papryki
  • ½ średniej białej cebuli
  • Sos:
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 5 kropli jabłkowego octu winnego
  • szczypta natki pietruszki
  • szczypta szczypiorku
  • szczypta granulowanego czosnku
  • ½ łyżeczki soli morskiej

Sposób przygotowania:

Surówka pomidorowo – paprykowa
Pomidory kroimy w ósemki, paprykę w paseczki o długości ok. 1 cm, cebulę w pół-piórka.
Składniki sosu wrzucamy do blendera i miksujemy. Warzywa wkładamy do miski, mieszamy ze sobą i polewamy sosem.

Smacznego!

Tagi:

sosy papryka