Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Surówka z białej kapusty z brzoskwiniami

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, cienko poszatkować, usuwając

Surówka z białej kapusty z brzoskwiniami

Składniki:

Surówka z białej kapusty z brzoskwiniami

 

  • 400 g białej kapusty
  • 3-4 brzoskwinie
  • 1 pomidor
  • kieliszek białego wytrawnego wina (25 g)
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty z brzoskwiniami
Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, cienko poszatkować, usuwając głąb i grube nerwy. Posypać solą i pozostawić na 20 minut. Pomidora umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w kostkę razem z wypestkowanymi brzoskwianiami. Połączyć  z kapustą, winem i majonezem, doprawić do smaku.

Tagi:

kapusta