Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z białej kapusty z oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Surówka z kapusty to smaczny dodatek do dania z mięsem.

Surówka z białej kapusty z oliwkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z białej kapusty z oliwkami

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty z oliwkami
Kapustę zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych otworach, posolić i pozostawić na 10 minut, odcisnąć. Jabłko umyć, usunąć nasiona i razem ze skórką zetrzeć na grubej jarzynowej tarce. Cebulę, ogórki, paprykę i oliwki pokroić w kosteczkę. Wszystko razem wymieszać z oliwą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na 15 minut aby smaki się połączyły. Podawać do obiadu.
Surówka z białej kapusty z oliwkami
Kapustę zetrzeć na tarce i wymieszać z solą
Surówka z białej kapusty z oliwkami
Posiekać wszystkie składniki potrzebne do przygotowania surówki