zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Surówka z kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

surówka do obiadu...........................

Surówka z kapusty

Składniki:

Surówka z kapusty

 

  • 500 g świeżej kapusty
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1 cebula
  • 3 szczypty czarnej soli
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 szczypty pieprzu białego
  • 1 płaska łyżka cukru
  • 2 łyżki octu winnego z czerwonych winogron

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty
Kapustę poszatkować.
Paprykę pokroić w krótkie paseczki.
Cebulę pokroić w kostkę.
Szczypiorek posiekać.
Wszystkie warzywa umieścić w misce, dodać przyprawy.
Całość dokładnie wymieszać i odstawić do przegryzienia się smaków.
W miarę potrzeby surówkę jeszcze doprawić do smaku.